Vægtøgning efter rygestop? Prøv e-cigaretter!Vil du gerne stoppe med at ryge, men er bange for at du tager på i vægt? Eller er du en af dem der er stoppet med at ryge, men når du træder på vægten bliver den ved med at stige dag for dag? Vægtøgning kan forhindre mange i at kvitte smøgerne, eller give dem en grund til at begynde, at ryge igen. Få forklaringen på vægtøgning her, og så har vi nogle gode råd til dig.

Du har størst risiko for at tage på efter et rygestop, hvis du er:
- Storryger
- Kvinde
- Tynd
- Har spist meget før rygestoppet
- Hvis du ikke har været fysisk aktiv inden rygestoppet
- Hvis du ikke bruger nikotinerstatning i forbindelse med rygestoppet

I gennemsnittet tager en person 3-6 kg på efter et rygestop. Det er typisk indenfor de første par måneder, at man tager på i vægt, og det kan virke lidt voldsomt, og komme som et chok, da man jo bare gør det man plejer.


Cigaretter forbrænder kalorier

Dette skyldes, at rygere forbrænder et par hundrede kalorier om dagen, hvis de har røget mere end 15 cigaretter. Når man så stopper med at ryge, skal man huske at forbrænde disse kalorier på en anden måde, så man undgår vægtøgning. Dette kan du gøre ved at dyrke motion, f.eks.:

- 20 min. løb/cykling
- 40 min. gang i raskt tempo
- 40 min. rengøring
- 40 min. dans
- 60 min. havearbejde
Hånden-til-munden effekt

Vægtøgningen skyldes også overspisning. Tidligere rygere søger en slags trøst og belønning i den hårde tid uden tobak, derfor stiger mængden af søde sager og mellemmåltiderne bliver større.
Dette sker bl.a. fordi man mangler ”hånden-til-munden” effekten.
Når man er blevet vant til at have hånden op til munden hver dag, utallige gange, er det svært at slippe af med den vane – man erstatter derfor smøgen med noget spiseligt i hånden, og dermed tager du på. Der er en løsning!
E-cigaretter!

Med e-cigaretter kan du bibeholde ”hånden-til-munden” effekten, dermed undgår du at overspise fordi du erstatter din smøg med en elektronisk cigaret, der mærkes og føles på samme måde som en almindelig cigaret. Du snyder nemlig din hjerne og din krop til at tro at du ryger rigtigt, men i stedet damper du bare. Dampen fra e-cigaretten indeholder ikke de ca. 4000 skadelige stoffer, som en almindelig cigaret/tobak indeholder, og som er kræftfremkaldende. Det er en super god alternativ til de almindelige smøger, der vil gør din hverdag nemmere, samt behøves du ikke bekymre dig om vægtøgning.

Hvis du stadig er ryger, er det smarte ved en e-cigaret, at du selv bestemmer mængden af nikotinen, og kan til enhver tid trappe ned for forbruget og på den måde opnå et rygestop i dit tempo, hvor du til sidst ender med at dampe på en elektronisk cigaret uden nikotin! På denne måde tager du ikke på i vægt, da du stadig har følelsen af, at du ryger og dermed ikke trænger til ”hånden-til-munden” effekten, hvor mange tidligere rygere prøver at få denne følelse igennem noget spiseligt.

Prøv e-cigaretten, om du er ryger og vil trappe ned i dit tempo og undgå vægtøgning, eller om du er tidligere rygere og træt af, at vægten løber løbsk. E-cigaret – den bedste alternativ til smøger!