Tjek hvor hurtigt dit helbred bliver forbedret efter rygestop


 

Tjek hvor hurtigt dit helbred bliver forbedret efter rygestop

Der er mange rygere der tænker, at hvis de har røget i rigtig mange år, så er skaden sket og det kan ikke forbedres. Men dette er ikke rigtigt. Forbedringerne kan mærkes ret hurtigt efter et rygestop, og bliver ved med at øges selv mange år efter man er stoppet med at ryge.

Du får her en reminder om hvor meget rygning egentlig skader, og hvad du kan gøre for dit helbred ved at kvitte smøgerne. Hvis du enten overvejer et rygestop, eller overvejer om at vende tilbage til cigaretterne så kan vi styrke din beslutning, om at springe ud i et rygestop, eller forblive en tidligere rygere.

En e-cigaret kan hjælpe dig på vej! Opnå nogle forbedringer på dit helbred – for hver dag der går, er du et skridt tættere på et sundt liv!
Ved at dampe e-cigaretter indtager du ikke de ca. 4000 skadelige stoffer, der finde i tobakken i de almindelige cigaretter, hvoraf 50 af dem er kræftfremkaldende.Tid efter sidste cigaret, og forbedring af helbred

- 20 minutter efter sidste smøg er dit blodtryk og din puls blevet normal.

- 1 døgn efter er risikoen for blodpropper allerede mindre. Du har desuden mere blod i huden og varme tæer og fingre.

- Lungerne begynder at rense sig selv, og det kan give lidt hoste.

- Efter 2 døgn er din smags- og lugtesans blevet bedre.

- Din vejrtrækning bliver særdeles nemmere efter 3 døgn.

- I perioden 2 uger – 3 måneder efter dit rygestop, bliver dit kredsløb gradvist bedre, og dine lunger kan bedre bekæmpe infektioner.

- I løbet af 3 – 12 måneder ser din hud bedre ud. Den stopper den hurtige ældning af huden, og du får en meget friskere farve, samt bliverdu frisk generelt. Desuden bliver din frugtbarhed større. Du får mindre hoste, og dermed er din vejrtrækning blevet endnu lettere.

- Efter 1 – 2 år er din risiko for at få en blodprop halveret.

- I løbet af 5 – 10 år er din risiko for at få kræft allerede halveret, og den bliver ved med at falde. Og din risiko for at få en blodprop er nu som en, der aldrig har røget!
Jo længere tid der går, hvor du ikke indtager de skadelige stoffer i dig, jo mere bliver dit helbred forbedret – det ses både udseendemæssigt, men vigtigst af alt mærker du det også helbredsmæssigt.
Hvert år dør næsten 14.000 danske rygere af rygning, og over 1 million er blevet røgfri. Du kan også blive røgfri og forblive en eksryger med hjælp fra e-cigaretter!

Du har muligheden for at vælge e-cigaretter med eller uden nikotin, og selv justere hvor mange mg du ønsker og på den måde trappe ned. Når du ryger e-cigaretter er der også et stort udvalg af e-juices, som du kan tilkøbe, hvor du kan få forskellige smagsvarianter, bl.a. æble, vanilje, lakrids, vandmelon mm. Få et super godt alternativ til cigaretter, der er sjov, nem og praktisk at anvende, hvor du kan få lov at dampe alle steder!
E-cigaretter – en sundere livsstil!