Skal du have e-cigaretter med dig på rejsen?


Skal du have e-cigaretter med dig på rejsen?
Du skal ud og rejse, men er usikker på, om du må have din e-cigaret og dens tilbehør med dig på flyveturen. Du vil rigtig gerne have din smarte e-cigaret med, men er i tvivl omkring reglerne for e-cigaretter ombord på et fly. Det er der mange, der sætter spørgsmålstegn ved, når de skal på ferie. Skal rygevæsken i en gennemsigtig pose og hvor meget af det må jeg tage med mig, eller må jeg overhoved have det med i håndbagagen? Hvad hvis jeg vil dampe ombord på flyet, er det tilladt? Er e-cigaretter tilladt i det land, som jeg skal rejse til? Der er mange ting man skal tage stilling til inden man rejser, hvis man er damper.

Vi vil prøve, at svare så vidt muligt på spørgsmålene
På lufthavnen I København, og de fleste lufthavne verden over, gælder de samme regler for damperne og for rygerne. Dette skyldes, at mange folk ikke kan se forskel på røg og damp, og der kan ske nogle misforståelser eller lignende, som helst ses bliver undgået. Så damp af inden du går ind til check-in.              

Umiddelbart er der ingen flyselskaber, der tillader, at der dampes ombord, netop fordi det kan skabe forvirring blandt passagerne, så for at undgå en masse bøvl, har flyselskaberne valgt, at samme regler gælder for dampere, som for rygere – så du må holde dig fra du træder ind i lufthavnen og til du når frem til destinationen, og dermed træder ud af lufthavnen i det pågældende land.

Hvis du skal på en længere rejse, kan du eventuelt selv ringe til flyselskabet for, at forhøre dig, om de muligvis har nogle andre regler, når det nu bliver en lang rejse. Desuden kunne det være en god idé selv, da det er dit ansvar, at researche lidt inden du skal besøge destinationslandet, fordi det kan være de andre lande har nogle specifikke regler, hvilket kontrollen i lufthavnen ikke informerer dig om.

Hvad angår din rygevæske behøves du ikke, at være bange for, at blive stoppet i kontrollen, hvis du har din e-cigaret og din rygevæske i håndbagagen, da hverken e-cigaretter eller rygevæske bliver betragtet som noget farligt, at have ombord. For at være helt på den sikre side, så brug den gennemsigtige plastpose til din rygevæske, som skal bruges til personlig brug. Kontrollørerne er efterhånden blevet bekendte med e-cigaretter, så der skulle ikke være nogen problemer med det, så længe du holder rygevæsken under de 100 ml. og opbevarer dem i en gennemsigtig plastpose, som bl.a. kan købes i Matas.For at runde op på det hele.....

Skal rygevæsken i en gennemsigtig pose og hvor meget af det må jeg tage med mig, eller må jeg overhoved have det med i håndbagagen?
Du må gerne have rygevæsken som håndbagage, men få din rygevæske pa max 100 ml. i en gennemsigtig plastpose for en sikkerhedsskyld.

Hvad hvis jeg vil dampe ombord på flyet, er det tilladt?
Nej, reglerne er de samme som for rygere. Sørg for, at dampe af inden du går ind til check-in.

Er e-cigaretter tilladt i det land, som jeg skal rejse til?
Det er dit ansvar, at finde ud af, om der er nogle specifikke regler for e-cigaretter i det land du skal til. Det informerer kontrollen i lufthavnen dig ikke om.Vi håber du får en god tur med din e-cigaret! 

<< Tilbage til bloggen