En sejr for damperne!


En sejr for e-damperne!

De populære e-cigaretter har hurtigt udbredt sig blandt rygere verden over. Flere og flere skifter de almindelige smøger og andre afvænningsmidler ud med e-cigaretter – og det bedste ved det er, at det virker!
Tallene fra et klinisk forsøg, hvor e-cigaretterne er blevet sammenlignet med nikotinplastre, foretaget fra University Of Auckland i New Zealand viser blandt andet, at e-cigaretten er mere effektiv end nikotinplaster. Det lykkedes nemlig for flere, at enten halvere eller stoppe helt med hjælp fra e-cigaretterne, end det har lykkedes for dem, der brugte nikotinplaster.

E-cigaretter kategoriseres som forbrugsvarer!
Tirsdags havde EU-parlamentet en afstemning om e-cigaretter, da der er blevet diskuteret frem og tilbage, om e-cigaretter skal kategoriseres som forbrugsvarer eller lægemidler. Det viste sig, at blive en stor sejr for alle damperne, da forslaget om, at e-cigaretter skulle reguleres som lægemidler, blev nedstemt.
Det betyder, at e-cigaretter er blevet anerkendt, og skal reguleres på linje med almindelige cigaretter. De elektroniske cigaretter bliver dermed set som et nydelsesmiddel og dermed en forbrugsvare, hvilket mange dampere nu kan juble over.

EU-parlamentet har besluttet, at foreslå medlemslandene et krav om, at e-cigaretter skal reguleres som lægemidler, men kun hvis en producent hævder, at e-cigaretterne har en helbredende eller forebyggende effekt.

Direktivets endelige udformning skal dog først afgøres mellem medlemslandenes og parlamentets forhandlere, hvorefter det skal til endelig godkendelse, før det bliver til lov. Men det ser lyst ud!Hvad betyder det for damperne?
Ved at e-cigaretter reguleres på linje med almindelige cigaretter, betyder det at du, som damper frit kan dampe på din e-cigaret uden en lægerecept. Hvis e-cigaretterne dog blev set som et lægemiddel, ville de komme under strengere kontrol end de er i dag, og det vil kun være medicinalselskaber, der måtte sælge e-cigaretter med nikotin.


Hvad med rygevæske?
Nikotinvæske er stadig ikke blevet godkendt på det danske marked, og således er der ingen danske forhandlere der har tilladelse til at sælge væsken. Væsken der indeholder nikotin, karakteriseres som et lægemiddel og kræver dermed en særlig godkendelse.
Men da e-cigaretter nu er blevet sidestillet med nydelsesmidler på linje med almindelige cigaretter, kan der åbnes op for, at også væsker med nikotin kan sælges i Danmark i forbindelse med e-cigaretterne.

Sundhedsstyrelsen har blandt andet oplyst at 59 % af damperne bruger nikotinholdige væsker i deres e-cigaretter, og da disse væsker er ulovlige i Danmark køber mange danske dampere e-væsken i nabolandene, såsom Storbritannien og Sverige, hvor det er gjort lovligt, at sælge nikotinvæske.  
Dansk Folkeparti, DF, er en af dem der mener, at nikotinvæske skal gøres lovligt i Danmark, for at sikre kvalitet og for at undgå skader, da mange dampere selv vælger at lave væskerne til deres e-cigaretter.


 
For dig, der ønsker et rygestop eller blot skære ned på dit forbrug af cigaretter, så er e-cigaretter et effektivt middel, og hundrede tusinde danskere er skiftet over til damp. Du kan finde din helt egen e-cigaret på vores webshop esmog.dk, og du vil uden tvivl blive glad for den! 
  

<< Tilbage til bloggen