Sverige er foran Danmark


Sverige er foran Danmark
De svenske dampere kan juble over sidste uges afgørelse fra den svenske forvaltningsdomstol, der lød på, at e-væsker med nikotin kan sælges uden lægemiddelstyrelsens accept. Blandt andet er det også tilladt i lande, såsom England, Tyskland, Holland og Grækenland, at sælge nikotinholdige væsker til e-cigaretter.
Måske er det Danmarks tur, at lovliggøre salg af e-væsker med nikotin næste gang. De danske dampere kan kun håbe, at Danmark følger i Sveriges fodspor.

Danmark vågn op!
Hvis Danmark, samt de danske politikere ville vågne op og lade være med, at sove i timen ville de kunne se hvor mange mennesker e-cigaretten egentlig har hjulpet.
Hvert år mister 13.000-14.000 danskere livet på grund af en sygdom, der skyldes rygning. E-cigaretten, som er en utrolig effektiv middel mod rygestop har hjulpet flere tusinde danskere med enten, at reducere ned på forbruget af smøger eller at kvitte smøgerne helt. En e-cigaret kan derfor være med til, at forlænge levetiden for danske rygere – det er derfor svært at se, hvorfor danske politikere skal gøre det så bøvlet for de danske dampere, at dampe.

Der her været utrolig stor debat omkring e-cigaretter og de nikotinholdige væsker, om det skal klassificeres som et lægemiddel eller et nydelsesmiddel. Mange lande, som nævnt tidligere, Tyskland, England, Grækenland, Holland og Sverige har indset, at e-cigaretterne er et nydelsesmiddel og har derfor tilladt salg af nikotin-væske, hvorimod dette stadigvæk ikke er lovligt i Danmark – men det er lovligt, at købe nikotinvæsken fra udlandet og få det sendt til Danmark.
Dette gør, at danske dampere hver gang skal på nettet for at bestille nikotinholdigt væske til deres e-cigaret.E-juice med og uden nikotin
EU-parlamentet vedtog d. 8. oktober, at e-cigaretter ikke kan klassificeres som et lægemiddel, hvilket var en kæmpe sejr for damperne. De andre lande, som nævnt tidligere har nu taget et skridt videre og gjort nu også gjort det lovligt, at sælge nikotinholdige væsker, hvilket giver god mening.

Problemet med rygere, der ønsker at erstatte deres almindelige cigaretter med en e-cigaret er, at de ikke kan begynde, at dampe på en e-cigaret, som indeholder e-juice uden nikotin, da det ikke virker optimalt. Rygere der beslutter sig for et rygestop skal tage et skridt af gangen, det vil sige at de skal følge denne e-juice guide:
  • 6 mg nikotin - Til dig der ryger 5-10 cigaretter om dagen.
  • 12 mg nikotin - Til dig der ryger ca. 10-15 light cigaretter om dagen.
  • 18 mg nikotin - Til dig der ryger 1 pakke cigaretter om dagen.
  • 24 mg nikotin - Til dig der er storryger eller ryger cigaretter uden filter.
Efter et stykke tid, når de er parate, skal damperne kunne trappe ned på nikotinen indtil de kommer helt ned på 0 mg, og kan klare sig uden indtagelse af nikotin.   Nikotinvæske er et nydelsesmiddel
Ekstra Bladet har haft en afstemning om hvorvidt nikotinvæske er et lægemiddel eller et nydelsesmiddel, hvoraf 93,11 % af læserne mener, at væsken er et nydelsesmiddel.
Danmark og de danske politikere ser dog nikotinvæsken, som noget farligt – hvilket det ikke er, hvis man blot passer på og ikke indtager væsken direkte. Der er så mange andre produkter, der kan være farlige, men hvor forbrugeren bliver advaret, hvor der evt. er et advarselstegn på pakningen af produktet.

Vi håber at Danmark snart følger de andre lande, som har gjort nikotinholdig væske lovligt, og gør det nemmere for dampere, at dampe og dermed opnå et rygestop! 

<< Tilbage til bloggen