Kvinder, vidste i at...


Kvinder, vidste i at...

Rygning er farligere for kvinder end for mænd. Der er faktisk forskel på, hvordan rygning påvirker mænd og kvinder. Rygning er med til at fremskynde hjertekarsygdomme, og sygdommen rammer kvinderne i højere grad end mændene.

En amerikansk undersøgelse har vist, at rygning er farligere for hjertet hos kvinder end hos mænd. Rygning forårsager de samme sygdomme hos kvinder som hos mænd, men undersøgelser viser, at rygning er endnu mere skadeligt for kvinder end det er for mænd, da den mandlige krop har mere at stå i mod med, end den kvindelige krop har. Selvom kvinder i dag er stærke, selvstændige og på lige fod med mænd, så er rygning farligere for kvinder end for mænd.


Vidste du, at…:
- 20 procent af voksne danske kvinder ryger dagligt.

- En kvindelig ryger vil i gennemsnit miste 10,4 leveår i forhold til en person, der aldrig har røget. For mænd er det 8,5 leveår.

- 88 procent af hjertesygdomstilfældene blandt kvinder i alderen 40-49 år kan tilskrives rygning. Blandt mænd er det 79 procent.
 
- Rygning medfører et større tab af lungefunktion og større sygelighed og dødelighed af KOL hos kvinder end hos mænd.

- Rygning synes at øge risikoen for at udvikle blodprop i hjertet mere hos kvinder end hos mænd, muligvis på grund af en anti-østrogen effekt.

- Kvinder der ryger i alderen 40-49 år har 8,5 gange større chance for at få en blodprop end andre kvinder, der aldrig har røget.

- Alene 3-5 cigaretter om dagen, fordobler en kvindes risiko for, at få en blodprop i hjertet.

- Danske kvinder ligger i toppen af statistikken i Europa, når det gælder dødelighed af lungekræft og KOL.

- Der går fem år efter et rygestop, før risikoen for at få en hjerte-kar-sygdom er på samme niveau, som dem der aldrig har røget.Kvinde – elsk dit hjerte!
Mange danske kvinder er ikke klar over, at rygning er den hyppigste årsag til, at udvikle hjertekarsygdomme, og at de egentlig er i større fare end mændene.
Mange kvinder tror, at rygning kun er farligt for lungerne, og en undersøgelse Hjerteforeningen har fået lavet af YouGov viser, at hele 44 % af de danske kvinder slet ikke har angivet rygning blandt deres tre største risikofaktorer for hjertekarsygdomme.
 
Rygere skal holde sig væk fra cigaretter og kvitte smøgerne. Nemmere sagt end gjort, men hvis du har svært ved, at stoppe med, at ryge, så er e-cigaretter et super godt alternativ til de almindelige cigaretter, der indeholder ca. 4000 skadelige stoffer hvoraf 50 af dem er kræftfremkaldende.
E-cigaretter føles nemlig ligesom almindelige smøger, men indeholder ikke de skadelige stoffer, som tobakken i en cigaret indeholder. På vores webshop esmog.dk kan du finde en e-cigaret, der passer til dig og vi har et stort udvalg af e-juices og tilbehør til e-cigaretter. Vi har lavet en step-by-step guide til både nybegyndere og erfarne brugere, så du kan læse alt hvad du behøver for, at vide hvordan du bruger din nye startkit. Det er nemt og enkelt, så læs med her.

Hvis du vil skåne dit hjerte, så skift over til e-cigaretter!