Hold motivationen oppe under dit rygestop!

Alle nuværende og tidligere rygere ved hvor svært det kan være at kvitte de vanedannende smøger helt, og netop derfor ender flere med problemer og forhindringer undervejs. Men med en velgennemtænkt forberedelse kan du klæde dig selv godt på til et vellykket rygestop, hvor chancerne for at bevare motivationen er så høje som muligt.

Læg en klar plan over dit rygestop

Når du ønsker at gennemføre et rygestop, er det først og fremmest vigtigt, at du lægger en helt tydelig plan over dine mål, for at kunne opnå det bedst mulige resultat. Lige efter du har lagt de skadelige cigaretter på hylden, vil du naturligvis have alle de gode grunde til at stoppe friskt i erindringen. Men da de almindelige cigaretter er stærkt vanedannende, kan lysten til røgen hurtigt melde sig efter noget tid uden cigaretter.

Det er netop i de øjeblikke, hvor lysten virkelig trænger sig på, at du får behov for en helt klar plan over dit rygestop. Find derfor nogle overskuelige og helt tydelige mål og delmål for dit rygestop, som kan hjælpe dig nemmere igennem et skift fra almindelige cigaretter til e-cigaretter. En god idé er at skrive formålet med dit rygestop ned på et papir, som du altid kan have med dig. I de perioder hvor lysten til cigaretter er allerstørst, kan du bruge denne metode til at holde motivationen oppe.

Støtte fra netværket øger dine chancer for et vellykket rygestop

Efter du har besluttet dig for at skifte de almindelige cigaretter ud med e-cigaretter, er det ikke kun vigtigt, at du selv prøver at holde motivationen oppe. Det er ligeledes vigtigt, at du får støtte fra dit netværk for at opretholde dit gåpåmod under hele rygestoppet. Sørg derfor for at alle i dit netværk ved, at du ønsker at skifte smøgerne ud med e-cigaretter, så de kan hjælpe dig, når du får lyst til at vende tilbage til de almindelige cigaretter.

Kender du andre rygere, som også ønsker at prøve e-cigaretter og kvitte smøgerne helt, kan det være en fordel at stoppe samtidig. Derved vil I lettere kunne støtte hinanden, da I ved præcist, hvad det er, den anden går igennem. Søg også efter personer, som allerede har taget skiftet fra cigaretter til e-cigaretter. De vil kunne hjælpe dig med at opretholde motivationen og samtidig give dig en masse gode råd.