Erfaringer med at kvitte tobakken

Langt de fleste eks-rygere kan nikke genkendende til, at et rygestop ikke er nogen dans på roser. Stemningen ved at ryge sammen med andre, den beroligende effekt og de mange vaner man har opbygget i forbindelse med cigaretterne, er blot nogle af de ting, man helst ikke vil undvære. Men når man først er kommet på den anden side af sit rygestop og har oplevet de store forandringer, så er der store gevinster at hente.
 
Nedenfor har vi samlet en stribe eksempler på, hvilke erfaringer forskellige personer har haft med deres rygestop. Hvis du selv er stoppet med at ryge, kan du sikkert genkende flere af svarene og har du endnu ikke kvittet tobakken helt, får du ny motivation til at gå i gang med et rygestop.
 

GEVINSTEN ER LANGT STØRRE END TABET

Thomas fra Frederiksberg nyder sit rygestop og mener ikke, det er så svært at stoppe. Han fokuserer på alle de positive ting ved at være stoppet frem for savnet. Thomas har oplevet en kolossal fremgang i konditionen og kan pludselig trække vejret, når han løber. Derudover kan han smage igen og har masser af tid til frokosten. Han nyder, at han ikke skal ud i regn og blæst længere for at ryge og har ingen panik, når han er ved at løbe tør for smøger.
 

MAN FÅR ENORM OPBAKNING

Tom fra Brøndby har efter 41 års rygning sagt stop til cigaretterne og beretter følgende: ”Det er nok en god ide at fortælle så mange som muligt i ens omgangskreds om ens rygestop. Man får enorm opbakning.” Han fortæller også, at han hoster en del,  men ved, det er fordi, hans lunger er ved at rense sig selv.
 

MAN DØR JO IKKE AF AT HOLDE OP MED AT RYGE

Klaus fra København synes ikke, det er nemt hele tiden, men fortæller at det bliver nemmere. Han blev meget motiveret af et indlæg, hvor nogen sagde ”Man dør jo ikke af at holde op med at ryge”, hvilket hjalp ham meget.
 

DEN BEDSTE BESLUTNING

Claus fra Nivå er ikke i tvivl om, at et rygestop er den bedste beslutning, man kan tage og kommer med følgende kommentar om sit rygestop: ”Vel er det til tider svært, men det er VAND i forhold til al den frugt, der høstes, når du relativt hurtigt er kommet ud på den anden side!” Ligeledes råder han andre til at sætte en stopdato og bruge tiden inden på at forberede sig mentalt på, at det snart er slut. ”Så er du klar, mentalt forberedt, har købt hjælpemidler, er topmotiveret - og kan sætte i gang som X-ryger med positiv tilgang ...”, tilføjer han.
 

HAR VUNDET EN STOR SEJR

Bent fra Kværndrup har vundet en stor sejr over sig selv og fortæller om sit rygestop: ”Har været på årets første fisketur hvor jeg altid har haft nogle faste rygeritualer. I dag klarede jeg mig uden cigaretter.... ”
 
Eksemplerne er taget fra bloggen på Dit Digitale Stop Program og kan ses på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
 
Læs flere eksempler her
 

HVILKE ERFARINGER HAR DU HAFT MED DIT RYGESTOP?

Kan du genkende nogle af de forandringer folk har oplevet i forbindelse med deres rygestop eller har du andre erfaringer med at kvitte tobakken?