Damptræf i horsens blev en stor succes
De elektroniske cigaretter skaber stadigvæk stor debat blandt den danske befolkning, men samtidig er de blevet så populære, at flere eks-rygere samles for at snakke med andre dedikerede dampere og udveksle erfaringer til damptræf. Der er opstået et helt nyt folkefærd med dampere, der har helt specielle relationer til hinanden, som andre kan have svært ved at forstå. Damperne har på den måde skabt et fællesskab med e-cigaretten som omdrejningspunkt, hvor de føler sig respekteret og forstået. Fællesskaberne startede oprindeligt på Facebook, men har nu udviklet sig til også at foregå fysisk i form af dampevents.
 
For få uger siden strømmede både nye og garvede dampere fra nær og fjern til damptræf, der fandt sted på Kollegievænget i Horsens. Anette Jensen, der var tovholder for arrangementet var ovenud tilfreds med den store tilslutning og glad for det gode vejr, der gjorde det muligt også at tage terrassen i brug, fortæller TVSYD i et indslag om arrangementet.
 
For kort tid siden anbefalede Anette Jensens datter hende at prøve en e-cigaret og efter den dag skiftede hun de 25 daglige smøger ud med damp.
 
”Jeg har jo prøvet at holde op med at ryge rigtig mange gange. Hvem har ikke prøvet Nicorette tyggegummier og så videre, og det virker jo ikke. Så kommer min datter hjem og fortæller, at hendes far var kommet på e-cigaretten, og det synes hun, jeg skulle prøve.” Fortæller Anette Jensen.
 
Der gik ikke mange dage, før den nye e-cigaret havnede i Anette Jensens postkasse og siden har hun ikke rørt tobakken. Ikke nok med at Anette Jensen fik en meget bedre tilværelse, så gjorde overgangen fra røg til damp også, at Anette Jensen blev en del af et helt nyt fællesskab bestående af dedikerede dampere med den samme passion for de elektroniske cigaretter.
 
”Jeg har lært inde på Facebook en rigtig masse dampere at kende og fandt ud af, at vi er altså et folkefærd for os selv.” Fortsætter Anette Jensen
 
Hun blev så inspireret af de stærke relationer, at hun bestemte sig for at lave et damptræf for at samle damperne uden for Facebook. Tiltaget blev så populært, at Anette få dage før arrangementet var nødt til at lukke for flere tilmeldinger, idet der ikke var plads til flere. Damptræffet var oprindeligt tiltænkt 250 personer, men alt for mange havde tilmeldt sig. Hele 500 gæster besøgte eventet og 7 forhandlere af e-cigaretter præsenterede deres forskellige produkter.
 
Lene Pape og Finn Korntved var blandt de mange fremmødte og havde taget turen fra Middelfart for at være en del af damptræffet. Omkring årsskiftet tog de beslutningen om at lægge smøgerne på hylden og efter kort tid blev e-cigaretten erstatningen for den dårlige vane.
 
Eventet udviklede sig til at blive en stor succes og tilfredse eks-rygere med den samme passion for e-cigaretterne delte glædeligt deres erfaringer med overgangen fra røg til damp. Flere dampere afprøvede også nye produkter, og mange købte nyt grej, som de kunne tage med hjem at dampe videre på.
 
Deltog du også i det populære damptræf i Horsens, og hvordan var det at være med til en sådan type arrangement? Eller kunne du i fremtiden have lyst til at være en del af et damptræf, hvor du har mulighed for at dele dine erfaringer med andre dampere i samme båd som dig selv?


Se hele TVSYDs indslag om damptræffet her