Guide: Sådan renser du din e-cigaretDet betaler sig at rense sin e-cigaret med jævne mellemrum. Gør du det ikke, risikerer du, at den begynder at producere damp med en mærkelig bismag, eller at den helt holder op med at kunne producere damp. Der kan være flere årsager til, at det sker, men hvis du sørger for at holde din e-cigaret ren, kan du forbedre dine chancer for at undgå det.
 
Ligegyldigt hvilken model, du har, fungerer din e-cigaret ved, at strøm fra et batteri eller et USB-stik varmer en enhed op i en atomizer. Atomizeren henter en lille smule e-juice fra e-juicebeholder gennem et filter. E-juicen omdannes til damp i atomizeren ved at varmeenheden varmer det op til en temperatur, hvor det fordamper - præcis som almindeligt vand ville gøre.
 
Hvis små rester af noget andet end e-juice kommer ind i atomizeren, vil de ikke fordampe. De vil i stedet sætte sig på varmeenhed, ligesom kalk sætter sig på varmelegemet i en elkedel. Jo flere små urenheder, der sætter sig på varmeenheden i din e-cigaret, jo større risiko for, at den over tid holder op med at virke, som den skal.
 
Når du renser din e-cigaret, renser du netop disse små urenheder væk fra varmeenheden. På den måde sørger du for, at din e-cigaret bliver ved med at fungere, og at den bliver ved med at producere en god mængde damp med den rene smag, du går efter.
 

SÅDAN RENSER DU DIN E-CIGARET: TRIN FOR TRIN

 
  1. Skru alle andre dele af din e-cigaret fra din atomizer, så du kun sidder med den i hånden.
 
  1. Hvis din e-cigaret har en clearomizer, så skru batteriet af den og fjern mundstykket. Brug en lille lufttrykblæser til at blæse overskydende e-juice ud af din clearomizer. Du skal blæse fra den ende, du normalt skruer batteriet på, så den overskydende e-juice kommer ud af den åbning, som mundstykket normalt er skruet på.
Obs. Du kan også puste den overskydende e-juice ud af clearomizeren med munden, men vi anbefaler, at du bruger en lille lufttryksblæser for at sikre, at du ikke får noget e-juice i munden. Det er meget vigtigt, at du ikke indtager e-juice direkte, så vær forsigtig, hvis du vælger at puste overskydende e-juice ud af clearomizeren med munden.
 
  1. Hvis din e-cigaret har en puromizer skal du gøre det samme som ved en e-cigaret med clearomizer. Vær opmærksom på, at du skal åbne den lille silikoneklap på siden af din e-cigaret før du begynder at blæse overskydende e-juice ud. Det skal nemlig kunne komme ud af e-cigaretten gennem silikoneklappen.
 
  1. Hvis din e-cigaret har en hvilken som helst anden type atomizer, skal du blæse overskydende e-juice ud af atomizeren ved at blæse der, hvor mundstykket normalt ville sidde (husk at fjerne det først), så e-juicen kommer ud fra den ende, du normalt skruer batteriet på.
 
  1. Hver gang du renser din atomizer, skal du også rense dit mundstykke. Vi anbefaler, at du også renser mundstykket ved hjælp af en lille lufttryksblæser. Tag mundstykket (afmonteret fra e-cigaretten) og lad blæseren puste luft i mundstykket fra den ende, du putter i munden og mod den ende, der normalt er skruet sammen med atomizeren.
 
Osb. Du kan også rense mundstykket manuelt ved at putte det mellem læberne, som du ville gøre, hvis du skulle til at bruge din e-cigaret. Pust hårdt gennem mundstykket for at rense det fra al overskydende e-juice. Pas på, at du ikke indtager noget e-juice, når du renser dit mundstykke med munden!
 
  1. Lad både din atomizer og dit mundstykke tørre og saml din e-cigaret igen.
 
HUSK! En atomizer er et produkt med en afgrænset levetid. Du kan forlænge den levetid ved at rense din e-cigaret jævnligt, men indimellem bliver du nødt til at skifte en gammel atomizer ud med en ny.